Hamvak szórása hajóról a Dunába

Az elhunyt hamvasztása után hamvait környezetbarát lebomló urnába helyezzük és hajóról a Duna vizére helyezzük. 

Amennyiben Önt vagy az elhunytat valamilyen kapcsolat vagy emlék fűzi a Duna folyóhoz és nem szeretné szeretett halottjának hamvait temetőben elhelyezni, illetve az elhunyt kifejezett kérése az volt, hogy hamvait szórják a Dunába, úgy ezt a temetési szolgáltatásunkat ajánljuk figyelmébe. A hajós temetés egy modern temetkezési forma, amely teljesen egyedi igények szerint is megrendezhető búcsúszertartást biztosít a gyászoló család számára. A temetőben megrendezett temetésekkel szemben a hajós temetés előnyei közé tartozik az is, hogy szinte független az időjárási körülményektől, mivel télen fűtött és fedett, nyáron pedig klimatizált a hajó belső fedélzete. Társaságunk több hajós céggel áll kapcsolatban annak érdekében, hogy az Ön elképzeléseihez leginkább illeszkedő hajót és legénységet tudjuk biztosítani a temetési szertartásra. A hajók méretben – ezáltal befogadó képességben – és felszereltségben különbözőek, ezért munkatársaink segítséget fognak Önnek nyújtani a megfelelő hajó kiválasztásában.
Szombaton vagy vasárnap szeretné a temetést megrendezni? Nem jelent gondot számunkra, cégünk ezen különleges kéréseit is figyelembe véve fogja a temetési időpontot lefoglalni, mivel a temetési szertartás megrendezésére lehetőség nyílik akár hétvégén is. Természetesen polgári búcsúztató szónokot is biztosítunk ezen időpontokra.
2018. április 12-től a Dunába történő hamvak elhelyezéséhez a folyószakasz kezelőjétől, vagyis az illetékes Vízügyi Igazgatóságtól a temetést megelőzően be kell szerezni a hozzájáruló engedélyt, ami illetékköteles. Engedély nélkül semelyik hajótársaság nem végzi el a temetést. Társaságunk beszerzi a szóban forgó engedélyt Ön helyett.

Hamvak vízrehelyezésének menete

Hajós temetés vízben lebomló környezetbarát bio urna

Hamvak ravatalozása

 • Hamvak környezetbarát urnában
 • Úszó koszorú az urna tetejére helyezve
 • Kezdődhet a búcsúszertartás
Hajós temetés lélekharang

Lélekharang

 • A hajó indulása után elkezdődik a búcsúztatás
 • A szónok elbúcsúztatja az elhunytat
 • Vízrehelyezés előtt megkondul a lélekharang
Hajós temetés a Dunán hamvak szórása

Hamvak vízrehelyezése

 • A legénység egyik tagja kilép az oldaldeckre 
 • Kezében tartva a lebomló urnát
 • Óvatosan vízre helyezi a hamvakat
Hajós temetés a Dunán búcsúztatás virágokkal

Búcsúzás egy szál virággal

 • A felső fedélzetre gyűlnek a hozzátartozók
 • Az urna vízrehelyezése után a családtagok
 • Egy szál virágot dobnak a habokba 

Halotti tor a hajón

Ez az emlékezés ideje...

A szertartás befejezéseként igény szerint lehetőség nyílik a hajón halotti tor megrendezésére ahol a temetési búcsúztatáson megjelent családtagokat, barátokat és ismerősöket vendégül láthatja egy szendvicsre, kávéra, üdítőre illetve beszélgethetnek és egyben feleleveníthetik szeretett elhunytjuk emlékeit.

A halotti tor megszervezése sokak számára jelentős szervezési terhet jelent, ebben igyekszünk a segítségére lenni. A hajós búcsúztatás során az urna vízbe helyezését követően a vendégek a felső fedélzetről már úgy tudnak visszatérni a hajó belső fedélzetére, hogy ott terített asztal és büfé várja őket. Elképzelései szerint tud választani a meleg ételek és a teljes körű halotti tor vagy az egyszerűbb, hidegtálas megoldások közül. Több fajta menüsort készítettünk el kifejezetten annak érdekében, hogy egyszerűen tudjon választani a vendéglátás színvonalát tekintve.

Munkatársaink irodáinkban ismertetik Önnel a konkrét lehetőségeket. Bármelyik vendéglátási formát is választja, a hajó személyzete nagy gondossággal odafigyel minden kérésére, így a hajós temetés során Önnek nem kell a szervezési feladatokkal foglalkoznia.

Hajós temetéshez választható környezetbarát urnák

KÉRJEN CÉGÜNKTŐL DÍJMENTESEN ÁRAJÁNLATOT

Az árajánlatkérő űrlapban szereplő kérdések megválaszolásával segíti munkánkat abban, hogy munkatársunk kifejezetten az Önt érdeklő szertartásra tudjon pontos költség kalkulációt készíteni. Amennyiben Ön az ott feltett kérdésekre pontosan válaszol, akkor munkatársaink nemcsak „közelítő” árakról tudják Önt tájékoztatni, hanem egész pontos temetési költséget tudnak számolni. A Megjegyzés ablakba beírhatja az esetlegesen felmerülő kéréseit, kérdéseit vagy az egyéb információkat.
Amennyiben megadja mobil telefonszámát, úgy SMS-ben jelezzük Önnek, ha a megadott elérhetőségére elküldtük temetési ajánlatunkat.

Hajós temetés árajánlatA csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

További kérdése van?
Lépjen velünk kapcsolatba!

Hívja munkatársunkat!

Írjon nekünk!