Hamvak szórása kápolnában

Az elhunyt hamvasztása után hamvait a Krisztus Keresztje Keresztény Egyház belvárosi Kápolnája befogadja.

A Krisztus Keresztje Keresztény Egyház Budapesten a belváros szívében vallási és felekezeti hovatartozásra tekintet nélkül fogadja az elhunyt hamvait, melyet a kialakított közös nyughelyre, az úgynevezett Osszáriumba helyeznek el egyházi vagy polgári búcsúztatás keretein belül hamvak szórásos szertartásának megrendezésével.
Mindenki életében egyszer eljön az a pillanat, amikor egy hozzá közel álló személy temetéséről kell gondoskodnia. A halál, mint ahogy a születés is, egyszeri és megismételhetetlen esemény, melynek méltóságteljesnek kell lennie. Akik már voltak abban az élethelyzetben, hogy elveszítették szeretteiket tudják, a fájdalom perceiben nehéz a végső búcsú lebonyolítása. A Krisztus Keresztje Keresztény Egyház több, mint egy évtizedes múlttal rendelkező szervezet, mely e nehéz pillanatok egyszerű megszervezésében és kegyelet teljes lebonyolításában tud segítséget nyújtani.
 
Az emberek sokféleségéből adódik, hogy minden eseményt másképp élnek meg. Ilyen esemény a temetés is. Mindenkinek megvan a saját igénye és elképzelése, hogy miként kíván végső búcsút venni szeretett halottjától. Ezekben az elképzelésekben viszont van egy közös gondolat, hogy mindenki szeretetteljes, meghitt és méltóságteljes szertartást szeretne. A Krisztus Keresztje Keresztény Egyház Kápolnájában szolgálatot teljesítő személyek hozzáállása és empatikus viselkedése garantálja ezen elvárások teljesülését.

A Kápolna helyszínt tud adni mindezekhez, ökumenikus szertartásokkal egybekötve. Belvárosi fekvése okán könnyen megközelíthető, bensőséges kialakítása és a szolgáltatások mérsékelt árai igazodnak az egyéni igényekhez. Amennyiben úgy érzi, hogy az Ön elvárásaihoz igazodva egy, az elhunyt emlékéhez méltó, családias búcsúszertartást szeretne egy megszentelt helyszínen, úgy tisztelettel várjuk megkeresését, hogy segítségére lehessünk a komplex hamvasztási és ügyintézési folyamatok szakszerű elvégzésében.
Az Osszárium tetején található a hamvakat tároló üveg „homokóra” mely azt szimbolizálja, hogy miként pereg le életünk homokja szépen, lassan. A szertartás előtt a hamvakat a homokórába töltjük és azt a rendeltetési helyére, az Osszáriumra helyezzük. A búcsúszertartás folyamán a hamvak végső nyughelyükre, az Osszárium gránit oszlopába kerülnek.

A kápolna oldal hajójában kialakított kegyeleti emlékhelyen, vésett réztábla őrzi a kápolnában eltemetett elhunytak nevét, születési és halálozási évszámát. Ez az oldalhajó az emlékezés helye, ahol az egész év folyamán elhelyezhetik az emlékezés mécseseit és virágait. A temetést felekezeti hovatartozástól függetlenül vállaljuk és elvégezzük. A szertartáshoz polgári és egyházi búcsúztató egyaránt választható, nincs megkülönböztetés és nincs kizárólagosság. A kápolnában eltemetettekről szentmisében emlékezünk meg a szertartást követő vasárnap délelőtt 10:00 órai kezdettel. A kápolna befogadó képessége limitált, de megközelítőleg 50 fő részére biztosított a komfortos ülőhely.
 
 

Budapest VI. kerületi kápolna

1064 Budapest Vörösmarty utca 60.

Mit tartalmaz
szolgáltatásunk?

A temetés megrendelését követően munkatársaink beszerzik az elhunyt Halottvizsgálati Bizonyítványát, ezután kiállíttatják az elhunyt halotti anyakönyvi kivonatát a halál helye szerinti polgármesteri hivatalban. Kollégáink hamvasztó koporsóban elszállítják az elhunytat a hamvasztó üzembe. Itt megtörténik a hamvasztás és a hamvak szórásához legjobban alkalmas betétbe történő helyezése. A hamvakat tartalmazó urnát kiszállítjuk a szórás helyszínéül szolgáló kápolnába.
  • Teljes körű szolgáltatás és ügyintézés
  • Halotti anyakönyvi kivonat beszerzés
  • Az elhunyt szállítása a krematóriumba
  • Hamvasztás és a hamvak kiszállítása a kápolnába
  • Hamvasztáshoz szükséges kegyeleti kellékek biztosítása
  • Temetési időpont foglalása irodánkból
  • A kápolnában történő díjak megfizetése elszámolással

Igénybe vehető egyedi szolgáltatásaink

Az elhunyt hamvasztás előtti megtekintése

A krematóriumban felravatalozzuk az elhunytat, így utoljára még láthatja és méltó képpen el tud búcsúzni tőle.

Hamvak megosztása és emlékurnába helyezése

Igény esetén az elhunyt hamvaiból kiemelünk egy kisebb mennyiséget és emlékurnába helyezve átadjuk Önnek.

Kegyeleti ékszerek értékesítése

Az elhunyt hamvaiból egy kis mennyiség elhelyezése az Ön által kiválasztott különböző típusú kegyeleti ékszerbe.

Polgári vagy egyházi búcsúztatás megszervezése

Megszervezzük az elhunyt temetési búcsúszertartását az Ön igényeinek és elképzeléseinek megfelelően.

KÉRJEN CÉGÜNKTŐL DÍJMENTESEN ÁRAJÁNLATOT

Az árajánlatkérő űrlapban szereplő kérdések megválaszolásával segíti munkánkat abban, hogy munkatársunk kifejezetten az Önt érdeklő szertartásra tudjon pontos költség kalkulációt készíteni. Amennyiben Ön az ott feltett kérdésekre pontosan válaszol, akkor munkatársaink nemcsak „közelítő” árakról tudják Önt tájékoztatni, hanem egész pontos temetési költséget tudnak számolni. A Megjegyzés ablakba beírhatja az esetlegesen felmerülő kéréseit, kérdéseit vagy az egyéb információkat.
Amennyiben megadja mobil telefonszámát, úgy SMS-ben jelezzük Önnek, ha a megadott elérhetőségére elküldtük temetési ajánlatunkat.

Kápolnában szórásos temetés árajánlat
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!