Temetkezés a Fiumei úti temetőben

A Fiumei úti temetőben az alábbi temetési szertartások szerint lehetséges az elhunyt végső nyughelyre történő helyezése

Alapvetően meghatározza a szertartást a temetés módjának megválasztása. Ez lehet hagyományos koporsós temetés vagy hamvasztásos temetés, vagyis az elhunyt hamvainak temetése vagy azok szórásos temetési szertartás szerinti elhelyezése a szóró parcellában. Hamvasztásos vagy koporsós temetés esetén egyaránt az 58-as parcellában nyílik lehetőség új sírhely vásárlására. Ez lehet urnasírhely, ami a hamvakat tartalmazó urna földben történő elhelyezést jelenti, illetve urnafalba úgynevezett colombárium fülkébe történő temetés. Koporsós sírhely vásárlásra már csak kizárólag szimpla sírhely áll rendelkezésre melybe összesen 2 db koporsó temethető egymásra rátemetve. Koporsós sírba is elhelyezhető az elhunyt urnája, de ahhoz rendelkeznie kell a hozzátartozónak a temetőben meglévő sírral. Továbbá amennyiben a család rendelkezik sírbolttal, vagyis kriptával, úgy a kriptában is elhelyezhető az elhunyt koporsója vagy hamvasztást követően urnája, de ennek igen szigorú jogi előírásai vannak. Ezen előírásokat munkatársaink ismertetik Önnel temetés felvételi irodáinkban.
Az elhunyt koporsóját vagy hamvait tartalmazó urnáját a temető ravatalozójában megtartott búcsúszertartás után halottaskocsiba helyezik, és a sírhelyhez elindul a gyászmenet. A gyászmenet élén a szertartást lebonyolító pap vagy polgári búcsúztató személy halad, utána következik az elhunytat szállító temetési pompaautó, majd a gyászoló család tagjai és a hozzátartozók mennek. A sírhelynél történik meg az elhunyt koporsójának leengedése vagy urnájának behelyezése a sírba. Itt vesz a család végső búcsút az elhunyttól és szálas virágokat vagy egy marék földet dobnak a sírba leengedett koporsóra. Végezetül munkatársaink megkezdik a sír behantolását, a sírásók megjelölik a sírhelyet sírjelzővel és e köré, a sírra elhelyezik a temetési koszorúkat. A szertartás lezárásaként, a gyászoló család fogadja a részvétnyilvánításokat a temetésen megjelent hozzátartozóktól, ismerősöktől, barátoktól.
 A Fiumei úti temetőben az erre a célra kijelölt szóró-parcellában is végső nyugalomra helyezhetjük az elhunyt földi maradványait, úgynevezett vízbemosatásos technológiával. Ez azt jelenti, hogy a hamvak vízzel érintkezve kerülnek a szóró parcella talajára. A szórásos temetés technikai kivitelezése úgy történik, hogy a hamvak egy speciálisan erre a célra gyártott szóró-urnában vannak elhelyezve, melyet egy mechanikai szerkezet a tengelye körül megforgat ezáltal az urnából a hamvak a centrifugális erő hatására kiszabadulnak. A szóró parcella szélét körbevevő vízoszlop garantálja, hogy a hamvak nem kerülnek ki a szóró parcella területéről, hanem a jelen lévő víz hatására bemosódnak a talajba. A szórás megkezdésekor elinduló vízfüggöny következtében jelenleg ezt a szertartást nevezhetjük az egyik leginkább látványos temetési formának.

további Kérdése van?
Hívja munkatársunkat!

Mit tartalmaz
szolgáltatásunk?

A temetés megrendelését követően munkatársaink beszerzik az elhunyt Halottvizsgálati Bizonyítványát, ezután kiállíttatják az elhunyt halotti anyakönyvi kivonatát a halál helye szerinti polgármesteri hivatalban. A temetőben elintézzük a szükséges ügyintézéseket a temetés lebonyolítása érdekében, lefoglaljuk a temetési időpontot. Munkatársaink elszállítják az elhunytat a kórházból vagy a halottasházból koporsóban a Fiumei Úti Sírkertbe, ahol az elhunyt temetése történni fog, vagy hamvasztásos temetés esetén a hamvasztóüzemben és onnan az urnát a temetőbe.
  • Teljes körű szolgáltatás és ügyintézés
  • Halotti anyakönyvi kivonat beszerzés
  • Az elhunyt szállítása temetőbe vagy a krematóriumba
  • Igény esetén hamvasztás és a hamvak visszaszállítása
  • Temetéshez szükséges kegyeleti kellékek biztosítása
  • Temetői időpont foglalása irodánkban
  • Fiumei úti temetőben teljes körű ügyintézés

KÉRJEN CÉGÜNKTŐL DÍJMENTESEN ÁRAJÁNLATOT

Az árajánlatkérő űrlapban szereplő kérdések megválaszolásával segíti munkánkat abban, hogy munkatársunk kifejezetten az Önt érdeklő szertartásra tudjon pontos költség kalkulációt készíteni. Amennyiben Ön az ott feltett kérdésekre pontosan válaszol, akkor munkatársaink nemcsak „közelítő” árakról tudják Önt tájékoztatni, hanem egész pontos temetési költséget tudnak számolni. A Megjegyzés ablakba beírhatja az esetlegesen felmerülő kéréseit, kérdéseit vagy az egyéb információkat.
Amennyiben megadja mobil telefonszámát, úgy SMS-ben jelezzük Önnek, ha a megadott elérhetőségére elküldtük temetési ajánlatunkat.

Fiumei úti temető temetés

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!