Kegyeleti Ékszerek

Nem ritka, hogy amikor elveszítünk valakit, csak nehezen vagyunk képesek elviselni a fizikai közelség hiányát. Ezt, az egyébként teljesen természetes hiányérzetet segíthet enyhíteni az, ha elhunyt szerettünk személyes tárgyait, a rá emlékeztető fotókat, emlékeket ereklyeként őrizgetjük. Ennek egy – hazánkban talán kicsit szokatlan, de külföldön egyre inkább terjedő – formája, hogy egy gyönyörű ékszerben hordunk magunknál elhunyt szerettünk hamvaiból néhány grammot, így – bár nem a korábban megszokott módon – a nap minden percében továbbra is együtt lehetünk Vele, erőt merítve közelségéből.

A kegyeleti ékszerek készítésével családtagok, testvérek, barátok ezen a különleges módon fejezhetik ki szeretetüket az elhunyt iránt, erősíthetik összetartozásukat a hátra maradottakkal.

A kegyeleti ékszerek – medálok, gyűrűk – egy része üreges, alkalmas a hamvak, esetleg hajtincsek hermetikus elzárására, biztonságos tárolására. Az arany, ezüst, fa, vagy üveg, vagy más fémből készült ékszereket megtöltheti Ön, vagy kérésének megfelelően szakember végzi el ezt a műveletet. Ezt követően állandóan magánál hordhatja, vagy akár méltó módon otthon is őrizheti szerettei hamvait.

Ízlésének és igényeinek megfelelően választhatja ki a méretet, darabszámot, anyagot, mintát, motívumokat. Egy biztos: a végeredmény mindenképp egy csodálatosan szép, az elhunytra emlékeztető ékszer lesz, mely viselésekor erőt ad Önnek a mindennapokban.