Hamvak szórása temetőben

Az elhunyt hamvasztása után a hamvait a temető erre kijelölt parcellájában vízsugaras vagy bemosatásos technikával elszórjuk.

Az elhunyt hamvasztása után a hamvakat a budapesti temetőkben az erre a célra kijelölt szóró-parcellában helyezzük örök nyugalomra úgynevezett vízbemosatásos technológiával. Ez azt jelenti, hogy a hamvak vízzel érintkezve kerülnek a szóró parcella talajára. A szórásos temetés technikai kivitelezése úgy történik, hogy a hamvak egy speciálisan erre a célra gyártott szóró-urnában vannak elhelyezve, melyet egy mechanikai szerkezet a tengelye körül megforgat ezáltal az urnából a hamvak a centrifugális erő hatására kiszabadulnak. A szóró parcella szélét körbevevő vízoszlop garantálja, hogy a hamvak nem kerülnek ki a szóró parcella területéről, hanem a jelen lévő víz hatására bemosódnak a talajba.

A szórás megkezdésekor elinduló vízfüggöny következtében jelenleg ezt a szertartást nevezhetjük az egyik leginkább látványos temetési formának.

Hamvak temetőben történő szórására Budapesten több helyen nyílik lehetőség: a Fiumei úti temetőben, az Új Köztemetőben, illetve az Óbudai temetőben. A Fiumei úti temetőben és az Új Köztemetőben a szolgáltatás egész évben elérhető, azonban az Óbudai temetőben a téli időszakban ezt a temetési formát nem tudják igénybe venni.
Ebben az esetben is fontos, hogy a hamvakat kegyelettel kezeljék és a hátra maradottak méltó módon búcsúztassák el az elhunytat, akár csak egy szűk körű, családias, temetői búcsú szertartás keretében. A gondoskodás nem feltétlenül pénzkérdés: szívesen segítünk Önnek személyre szabott, pénztárca kímélő, mégis szép, valamennyi résztvevő számára emlékezetes, megnyugvást hozó búcsú ceremónia kidolgozásában és ha igényli, megszervezésében és lebonyolításában is.
A hamvak szórásos temetése esetében az elhunyt nem hagy maga után sírhelyet, amelyet újra kellene váltani bizonyos időközönként a hátramaradt családtagoknak, nem szükséges sírkövet állítatni, sőt nem is lehet, nagyszámú koszorú elhelyezésére sincs lehetőség, ezáltal elmondható, hogy nincs további anyagi kötelezettség. A temetés megrendelésekor a teljes temetési költség összege kifizetésre kerül. Igény esetén, ha a hozzátartozók mégis szeretnének valamilyen emléket állítani elhunyt szerettük részére, a szóró parcelláknál emléktábla, illetve emlékoszlop felirat készítésére van lehetőség.

további Kérdése van?
Hívja munkatársunkat!

Mit tartalmaz
szolgáltatásunk?

A temetés megrendelését követően munkatársaink beszerzik az elhunyt Halottvizsgálati Bizonyítványát, ezután kiállíttatják az elhunyt halotti anyakönyvi kivonatát a halál helye szerinti polgármesteri hivatalban. Kollégáink hamvasztó koporsóban elszállítják az elhunytat a hamvasztó üzembe. Itt megtörténik a hamvasztás és a hamvak szórókartonba történő helyezése. A hamvakat kiszállítják a szórás helyszínéül szolgáló temetőbe ahol a temető munkatársainak átadják. A szóró parcellában megtörténik a hamvak temetésének szórásos szertartása.
  • Teljes körű szolgáltatás és ügyintézés
  • Halotti anyakönyvi kivonat beszerzés
  • Az elhunyt szállítása a krematóriumba
  • Hamvasztás és a hamvak visszaszállítása
  • Hamvasztáshoz szükséges kegyeleti kellékek biztosítása
  • Hamvak szállítása a temetőbe
  • Temetői ügyintézés és temetési időpont foglalás

KÉRJEN CÉGÜNKTŐL DÍJMENTESEN ÁRAJÁNLATOT

Az árajánlatkérő űrlapban szereplő kérdések megválaszolásával segíti munkánkat abban, hogy munkatársunk kifejezetten az Önt érdeklő szertartásra tudjon pontos költség kalkulációt készíteni. Amennyiben Ön az ott feltett kérdésekre pontosan válaszol, akkor munkatársaink nemcsak „közelítő” árakról tudják Önt tájékoztatni, hanem egész pontos temetési költséget tudnak számolni. A Megjegyzés ablakba beírhatja az esetlegesen felmerülő kéréseit, kérdéseit vagy az egyéb információkat.
Amennyiben megadja mobil telefonszámát, úgy SMS-ben jelezzük Önnek, ha a megadott elérhetőségére elküldtük temetési ajánlatunkat.

Temetői szórásos temetés árajánlat


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!