Urnás temetés templomban

Az elhunyt hamvasztása után a hamvakat tartalmazó urnát az Ön által kiválasztott templomban helyezzük végső nyugalomra

Budapesten egyre több templomban alakítanak ki úgynevezett kolumbáriumokat, ismertebb nevén urnafülkéket. Ezekben az urnafülkékben lehetséges elhelyezni az elhunyt hamvait tartalmazó urnát. Az urnafülkék kialakításukat, vagyis urna befogadó képességüket tekintve több méretben is elérhetőek. Vannak egészen nagy férőhelyszámú úgynevezett családi fülkék, melyek 8 vagy 4 urna elhelyezésére is alkalmasak. A leggyakrabban előforduló méret a 2 vagy 1 személyes urnafülkék, mivel ezeket a sírhelyeket részesítik előnyben a hozzátartozók. Fontos kritérium viszont az, hogy ezekbe a meghatározott férőhelyes kolumbáriumokba úgynevezett ikresítéssel – vagyis szögletes téglatest alakú urna alkalmazásával – vagy a hagyományos kerek típusú urna elhelyezésével számították ki a férőhelyek számát. Ezt előre tisztázni szükséges az urnafülke megvásárlása során.
Az Ön feladata kiválasztani a templomot és a templomi urnafülkét, ahol szeretnék elhelyezni az urnát. A templomi temetési szertartás megrendelése, vagyis az urna behelyezése az urnafalba a templomok plébánia irodájában történik, melyről a templom kiállít egy Befogadó Nyilatkozatot. Erre a dokumentumra lesz szükség cégünknek a hamvakat tartalmazó urna templomba történő kiszállításakor.
A templomi elhelyezés megrendelésekor fontos pontosítani a kiválasztott urnafülke méretét, hogy az urna biztosan beférjen. Itt lesz fontos az urna típusa vagyis, kerek vagy szögletes alakú az urna. Az urnafülkék megváltási díja templomonként eltérő, és az ár általában a templomon belüli elhelyezkedéstől is függ. Temetési időpontot irodánkból telefonon tudunk egyeztetni a plébánia irodával.

további Kérdése van?
Hívja munkatársunkat!

Mit tartalmaz
szolgáltatásunk?

A temetés megrendelését követően munkatársaink beszerzik az elhunyt Halottvizsgálati Bizonyítványát, ezután kiállíttatják az elhunyt halotti anyakönyvi kivonatát a halál helye szerinti polgármesteri hivatalban. Kollégáink hamvasztó koporsóban elszállítják az elhunytat a hamvasztó üzembe. Itt megtörténik a hamvasztás és a hamvak urnabetétbe történő helyezése. A hamvakat tartalmazó urnát visszaszállítják irodánkba, ahol az Ön által kiválasztott díszurnába helyezzük a hamvakat, majd így együtt kiszállítjuk a temetés helyére a templomba.
  • Teljes körű szolgáltatás és ügyintézés időpontfoglalással
  • Halotti anyakönyvi kivonat és Befogadó Nyilatkozat beszerzés
  • Az elhunyt szállítása a krematóriumba ahol megtörténik a hamvasztás
  • A hamvakat tartalmazó urna kiszállítása a templomba
  • Hamvasztáshoz szükséges kegyeleti kellékek biztosítása
  • Minőségi urna és emlékurna választási lehetőség

KÉRJEN CÉGÜNKTŐL DÍJMENTESEN ÁRAJÁNLATOT

Az árajánlatkérő űrlapban szereplő kérdések megválaszolásával segíti munkánkat abban, hogy munkatársunk kifejezetten az Önt érdeklő szertartásra tudjon pontos költség kalkulációt készíteni. Amennyiben Ön az ott feltett kérdésekre pontosan válaszol, akkor munkatársaink nemcsak „közelítő” árakról tudják Önt tájékoztatni, hanem egész pontos temetési költséget tudnak számolni. A Megjegyzés ablakba beírhatja az esetlegesen felmerülő kéréseit, kérdéseit vagy az egyéb információkat.
Amennyiben megadja mobil telefonszámát, úgy SMS-ben jelezzük Önnek, ha a megadott elérhetőségére elküldtük temetési ajánlatunkat.

Templomi urnás temetés árajánlat


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!